Congestion Service Provider (CSP) bijeenkomst 8 maart

Emmett Green droeg op 8 maart bij aan de CSP-bijeenkomst van TenneT!

Emmett Green is ruim 1 jaar erkent als Congestion Service Provider (CSP) van TenneT. Een van de centrale vraagstukken is hoe CSP’s  kunnen helpen met het verzachten van congestie. Er werden ervaringen gedeeld tijdens een interactieve sessie met de TSO, DSO’s, CSP’s en andere relevante belanghebbenden. In informele break-out sessies bespraken we onduidelijkheden, misopvattingen of problemen in de procedures, zodat deze verholpen kunnen worden. Zo werd besproken dat de timing van redispatch wordt verplaatst van d-1 naar d-2 om activiteit op bijvoorbeeld de FCR markt mogelijk te maken en dat communicatie tussen netbeheerders en CSP’s gestroomlijnder moet.

Ook werden tijdens deze dag onder andere presentaties gegeven door het congestieplatform GOPACS en over een praktijkvoorbeeld uit de regio Flevoland, Utrecht & Gelderland. Deze presentaties hebben geholpen om concreet inzicht te geven in hoe de huidige problematiek opgelost kan worden. Een belangrijke conclusie volgde: hoewel de problemen duidelijk zijn, lijkt een alomvattende oplossing nog niet binnen handbereik te liggen. Emmett Green ziet daarom een actieve rol voor zichzelf weggelegd in het geleidelijk ontlasten van het energiesysteem door middel van slimme aansturing van flexibele assets en congestieverzachters in specifieke congestiegebieden.

Al in al, een super relevante dag met de focus op samenwerking en innovatieve oplossingen. Dank aan Tennet voor het organiseren van deze bijeenkomst!

Hebt u last van congestie of hebt u assets die wellicht flexibel in te zetten zijn? Meldt u dan aan voor de Emmett Green flex scan.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via de website!

Contact

nl_NLNL
Scroll naar boven