geïntegreerde waterstof diensten

Emmett Green is uw partner in de dynamische waterstof sector. Met een geïntegreerde en data gedreven aanpak combineren we alle expertise om van uw project of investering een succes te maken. Wij hebben de ervaring en het bewezen trackrecord om de energietransitie met waterstof te versnellen! 

Onze services omvatten Project- ontwikkeling en management, een Waterstof Quickscan, Waterstof Simulaties, Engineering Services, Business Case Ontwikkeling en Financieringsstrategieën. Met deze brede reeks diensten bieden we alles wat nodig is om klanten te ondersteunen bij hun waterstofprojecten, van de eerste conceptfase tot de uiteindelijke implementatie. 

Waterstofservices Emmett Green

Waterstof quickscan

Bij Emmett Green begrijpen we dat de overstap naar waterstoftechnologie vragen kan oproepen. Wie iets met waterstof wil beginnen wordt overrompeld door de mogelijkheden en verschillende technologieën en kan wellicht door het bos haast de bomen niet meer zien. Dit terwijl de rendabiliteit van een waterstofproject voornamelijk bepaald wordt door de randvoorwaarden die aan de ontwikkeling vasthangen, de eigenschappen van de processen en  de inpassing er van binnen u bedrijf.  Zo spelen de beschikbaarheid van groene stroom, waterstofvraag, de toepassing en tal van andere zaken een fundamentele rol in het bepalen van de haalbaarheid van een project. Dit maakt het heel uitdagend en tijdrovend om de waterstofmogelijkheden voor u eigen bedrijf te onderzoeken en te bepalen welke het beste is. 

Daarom bieden we de “Waterstof Quickscan” aan om u snel en effectief op weg te helpen. Onze experts analyseren uw huidige energiebehoeften en -infrastructuur en geven u advies over de beste waterstofoplossingen op technisch, economisch en milieuvlak. Deze Quickscan biedt u een duidelijk inzicht in hoe waterstof uw duurzaamheidsdoelen kan versterken en helpt u de eerste stap te zetten. Heeft u interesse in waterstof, maar weet u niet waar te beginnen? Neem contact met ons op voor een Quickscan en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf! 

Waterstof simulaties

Heeft u al een duidelijk beeld van uw wensen, maar twijfelt u nog over de juiste grootte, aansturing, of de integratie met andere assets zoals een batterij? Maak dan gebruik van onze uitgebreide simulatieservices. In het verleden heeft het simulatiemodel al voor meerdere projecten interessante resultaten geleverd. Ons in-house ontworpen EMS-simulatiemodel biedt de mogelijkheid om een digitale tweeling van uw site te creëren. Hiermee kunt u de interactie tussen verschillende parameters nauwkeurig observeren en analyseren. Dit model kan zeer complexe energiesystemen simuleren en bevat tal van duurzame assets die aan de simulatie kunnen worden toegevoegd.  

Meer weten over Waterstofsimulaties? Bekijk deze pagina

Voorbeeld van het Emmett Green Simulatiemodel

PROJECTMANAGEMENT WATERSTOF

Het complexe en voortdurend veranderende waterstoflandschap biedt aanzienlijke kansen en uitdagingen. In deze omgeving is effectief projectmanagement essentieel. Emmett Green speelt een sleutelrol in het realiseren van uw waterstofprojecten. Wij werken nauw samen met u vanaf de conceptuele fase tot aan de inbedrijfstelling. Onze gespecialiseerde kennis helpt u bij het definiëren van projectvereisten, het ontwikkelen van oplossingen en het beheren van financiering en vergunningen. Door grondig en aanpasbaar projectmanagement te combineren met risicobeheer en kwaliteitsborging, zorgen wij ervoor dat uw projecten aan de huidige standaarden voldoen en flexibel blijven voor toekomstige uitdagingen.

Meer weten over Projectmanagement? Bekijk deze pagina

eNGINEERING SERVICES

Emmett Green biedt een uitgebreid scala aan engineeringdiensten binnen de waterstofsector. Onze experts ondersteunen u bij technische haalbaarheidsstudies, locatieontwerpen, apparatuurselectie en elektrische ontwerpen, onafhankelijk van leveranciers. Wij zijn gespecialiseerd in zowel elektrolyser- als brandstofcelsites en werken nauw samen met diverse leveranciers. Met onze diepgaande kennis helpen wij u bij het kiezen van de juiste elektrolysers en begeleiden wij het ontwerp en de realisatie van uw productiesite. Daarnaast hebben wij ervaring met innovatieve brandstofceloplossingen, zoals ons Fuel Cell Battery Pack (FCPB) voor het opladen van elektrische voertuigen op bouwsites. Emmett Green staat garant voor kwaliteit en flexibiliteit in al uw waterstofprojecten.

Meer weten over Engineering? Bekijk deze pagina

ems LIVE OPERATIONS: WATERSTOFINSTALLATIES

De EMS Controller van Emmett Green biedt geavanceerde aansturing van uw waterstofinstallaties. Door een digital twin van uw site te creëren, kan de EMS Controller de energieketen nauwkeurig en real-time optimaliseren, waarbij rekening wordt gehouden met energiemarkten, waterstofprijzen en vraag. Het EMS-dashboard biedt live monitoring van prestaties en status, waardoor u proactief kunt reageren op veranderende omstandigheden. Dit resulteert in efficiënte en betrouwbare werking, maximale opbrengsten en duurzaam beheer van uw waterstofinfrastructuur.

Meer weten over ons EMS? Bekijk deze pagina

Finance waterstof

De Emmett Green financieringsboutique is gespecialiseerd in het ontwikkelen van businesscases, het identificeren en analyseren van financiële risico’s, en de financiering van duurzame-energieprojecten. Voor waterstof hebben wij een financieel model ontwikkeld dat verschillende businesscases grondig analyseert. Dankzij onze uitgebreide technische kennis en relaties met fabrikanten van elektrolysers en fuel cells, bieden wij een gedetailleerd en modulair financieel model aan. Dit model helpt investeerders bij het verkrijgen van inzicht in alle benodigde factoren voor een positieve businesscase en bij het identificeren van de grootste financiële risico’s.

Onze innovatieve onzekerheidsanalyses bieden robuuste inzichten in de dynamiek en mogelijke mitigaties van financiële risico’s. Door de koppeling met ons EMS-simulatiemodel kunnen we efficiënt verschillende businesscases evalueren en optimaliseren. Naast advies over de waterstof-businesscase, ondersteunen wij bij het verkennen van financieringsmogelijkheden en relevante subsidieregelingen.

Meer weten over Finance diensten? Bekijk deze pagina

Wat kan emmett green voor u betekenen?

Bij Emmett Green zijn datagestuurde simulaties een van onze sterkste punten. Met deze simulaties bepalen we de belangrijkste factoren voor prijsniveaus en het aantal kilo’s dat kan worden geproduceerd. Onze technische expertise en diepgaand inzicht in de technische details maken uw business case robuuster en helpen risico’s vroegtijdig te identificeren en aan te pakken. Daarnaast bieden wij volledige ondersteuning bij de inbedrijfstelling, inkoop en projectmanagement, zodat u zorgeloos kunt focussen op uw kernactiviteiten.

Samenwerken?

Wil je meer weten over wat Emmett Green Hydrogen voor jouw casus kan betekenen? Neem vrijblijvend contract op met ons.

Interesse in onze waterstofbrochure?

 Laat hieronder uw gegevens achter en download onze waterstofbrochure

nl_NLNL
Scroll naar boven