Aanvraag van flexibel vermogen door netbeheerders

Ben je klaar om een verschil te maken in de energietransitie? Wilt u als bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren om netcongestie tegen te gaan? Neem dan contact op met Emmett Green! Wij kunnen je helpen zonder dat je bedrijfsvoering er onder lijdt.  

In onze moderne energiemarkt is congestiemanagement een uitdaging. Netcongestie ontstaat wanneer er niet genoeg ruimte is op het energienetwerk, het aanbod overstijgt de vraag. Ondernemers ervaren daardoor vertraagde aansluitingen en beperkingen op transportvermogen, dit beperkt hun economische groei. Bij Emmett Green lossen we dit op door het aansturen van assets.  

Flexibel vermogen kan geleverd worden door bedrijven die gebruik maken van duurzame assets zoals zonne-energie, windenergie en batterijopslagsystemen. Dit stelt hen in staat om op drukke momenten op het net opwek of verbruik te verminderen of vermeerderen.  Zo is er de afgelopen tijd door verschillende netbeheerders een aanvraag gedaan bij CSP’s om flexibel vermogen te vinden. 

Emmett Green, een erkende Congestion Service Provider (CSP), biedt oplossingen voor congestiemanagement. Als CSP vertegenwoordigt Emmett Green grootverbruikers en opwekinstallaties bij netbeheerders en maakt gebruik van verschillende vormen van flexibel vermogen om congestie te verminderen. Door deel te nemen aan projecten gericht op het voorkomen van netcongestie, heeft Emmett Green waardevolle ervaring opgebouwd in het beheren van energiestromen en het optimaliseren van het elektriciteitsnetwerk.  

Kan jouw bedrijf flexibel vermogen leveren? Neem dan nu contact op met ons! Wij kunnen ervoor zorgen dat door middel van innovatieve oplossingen zoals ons Energie Management Systeem (EMS), dat aan- en teruglevering van elektriciteit op het net kan worden gedaan! Zo wordt u ontzorgd, maakt u financieel optimaal gebruik van uw installaties en helpt u mee aan verduurzaming. 

nl_NLNL
Scroll naar boven