TenneT erkent Emmett Green formeel als congestie partner

TenneT TSO B.V. erkent Emmett Green landelijk als CSP (Congestion Service Provider)! Voor ons is dit de beloning voor een lang prekwalificatieproces. In dit proces beoordeelt TenneT Emmett Green met succes op deskundigheid. Daarnaast constateert TenneT dat onze technische, administratieve en organisatorische faciliteiten op orde zijn om CSP te kunnen zijn.
Emmett Green gaat hiermee een bijdrage leveren aan de netcongestie problematiek bij onze klanten. Hierbij maken we gebruik van eigen ontwikkelde simulatie software, algoritmen en slimme stuurkastjes. Met deze tooling sturen we flexibel (demand response).
Voorafgaand simuleert Emmett Green de waarde van de netaansluiting, batterijen, opwek en verbruik op basis van reëel marktdata.

Wil je meer weten over congestie, de waarde van assets bij demand-response of zoek je een partner om de prekwalificatie mee te doorlopen? Neem hier contact op

Wat is een CSP? Een congestion service provider (CSP) is een marktdeelnemer die congestiebeheersdiensten aanbiedt aan de TSO of de DSO’s. Na prekwalificatie kan de CSP, namens de aansluitingen in zijn portfolio, redispatch-biedingen doen. In tegenstelling tot balanceringsdiensten zijn congestiebeheersbiedingen locatiegebonden, zodat zij ingezet kunnen worden om congestie op specifieke plekken in het net te verlichten. Meer info: https://www.tennet.eu/nl/marktrollen

Bij redispatch verlaagt de netbeheerder op basis van biedingen de vraag naar transportvermogen. De netbeheerder vraagt op een bepaalde locatie vermogen ‘op te regelen’ of juist ‘af te regelen’ ten opzichte van een prognose voor die locatie. Dit gebeurt via het GOPACS platform (www.gopacs.eu). De Congestion Service Provider (CSP) zal dan een kooporder plaatsen op het handelsplatform. De acties om congestie op te lossen mogen geen problemen veroorzaken voor de balanshandhaving van het elektriciteitsnet op nationaal niveau. Daarom wordt het plaatsen van een kooporder altijd gecombineerd met een verkooporder buiten het congestiegebied.

nl_NLNL
Scroll naar boven