Uitgestelde levering van groene stroom in het elektriciteitsnet kan met megabatterijen.

In de onderstaande situaties investeert Emmett Green voor eigen rekening en risico in opslag:

  • De netaansluiting is kleiner dan dat de zonne- of windinstallatie kan opwekken. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte niet efficiënt gebruikt. Door de stroom uit de extra panelen of de grotere turbine op te slaan is het mogelijk buiten de piekuren in te voeden. Dit vergroot de congestie niet, maar maakt extra opwek mogelijk.
  • Noodstroom aggregaat verbruikt diesel en produceert onder andere fijnstof en CO2. Dit is niet duurzaam. Een batterij wel. Indien teruglevering mogelijk is, investeren wij met u mee.

Emmett Green heeft ervaring met alle grote merken Lithium-ion en LFP mega-batterijen. Als we investeren, zorgen we ervoor dat de batterijen voldoen aan alle licence to operate, zoals elektrotechnische normen en eisen, of de eisen van brandweer en veiligheidsregio (PGS 37).

Batterijen te duur? Emmett Green doe aan benefit stacking via GOPACS, FCR, aFRR en onbalans. Daartoe is iIoT aansturing essentieel. We werken met vaste partners, maar staan altijd open voor nieuwe technologie en disruptors.

Geïnteresseerd in wat Emmett Green voor jou kan betekenen? Neem contact op met Michiel Roelofs.

Emmett Green Engineering

Emmett Green Finance

 

Casus A GDS

Casus B MELOEA

Casus 1,6 MWh batterij