Emmett Green biedt Flexibiliteitsscan aan voor industrie

Emmett Green biedt nu ook de flexibiliteitsscan aan voor het ontsluiten van flexibel vermogen van ondernemers die handelingsperspectief willen hebben bij netcongestie. Na de recente aankondiging van minister Jetten over de flexibiliteitsscan (link) voor het ontsluiten van flexibel vermogen, zijn wij verheugd deze dienst aan te bieden. Onze ervaring is dat flexibiliteit voor ondernemers een goede manier is om te verduurzamen terwijl de totale kosten voor energie omlaaggaan. Dit maakt van verduurzamen een profit centre in plaats van een cost centre.

Onze flexibiliteitsscan geeft inzicht in de flexpotentie van het bedrijfsproces, benodigde maatregelen om deze flexibiliteit te ontsluiten en inzicht in kosten en mogelijke baten. De flexibiliteitsscan maakt ook inzichtelijk wat een redelijke vergoeding is voor geleverde flexibiliteit voor het bedrijf. Hiermee is het makkelijker om afspraken met netbeheerders te maken over contracten en de inzet van congestiemanagementdiensten.

We doen dit voor individuele bedrijven en voor samenwerkende bedrijven. Bij Emmett Green ondersteunen we bedrijven, zware industrie en energy hubs met het valoriseren van regelbaar vermogen. Dit kan door het verslimmen van bedrijfsprocessen maar ook bijvoorbeeld door de inzet van batterijen, e-boilers of het afregelen van zon- en windproductie. We doen dit inmiddels voor tuinders, chemische industrie, maak-industrie, transport, energy hubs, zonnedaken en batterijparken. Ook helpen we gemeenten met het formuleren van beleid over congestie en het nemen van maatregelen om congestie voor ondernemers te verzachten.

We voeren de flexibiliteitsscans uit in het kader van de doelen van het Landelijk Actieprogramma Netcongestie (LAN), een tekort aan netcapaciteit en verdere verduurzaming van de industrie. Bent u geïnteresseerd in deze scan? Neem dan contact met ons op!

nl_NLNL
Scroll naar boven