sinds 2018 draagt Emmett Green bij aan de reductie van netcongestie

5 jaar Emmett Green tegen netcongestie!

Vandaag is een heel bijzondere dag voor ons: Emmett Green viert haar eerste 5 jaar lustrum in haar strijd tegen netcongestie.

Op 18 oktober 2018 schreven we Emmett Green in bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. Dit was de formele geboorte van Emmett Green. Deze inschrijving was nodig omdat we meedongen naar een aanbesteding om 10 openbare bussen te voorzien van groene waterstof. Uiteindelijk won een olie-major de aanbesteding. De feedback van de aanbesteder en het concurreren met fossiele dinosaurussen was erg leerzaam en sterkte ons in de concepten van Emmett Green.

Vandaag de dag bestaat Emmett Green uit 30 medewerkers. We hebben een fijn kantoor in Delft bij Vakwerkhuis. Zowel met Engineering, Finance als EMS zitten we in de basis-selectie van de Nederlandse energietransitie. Emmett Green versnelt industrie met innovatieve concepten en projecten tegen netcongestie, om CO2 te reduceren en om biodiversiteit veilig te stellen. We zijn bijzonder omdat we diepgaande technische en technologische kennis, financiële ervaring, datakennis en ondernemerschap samenbrengen.

Om een paar unieke projecten te noemen: geïndustrialiseerde en gestandaardiseerde vervanging van 140 hoogspanningsstations van TenneT (link), het initiëren van meer dan 1 GW aan teruglevercapaciteit op privénetwerken (GDS) tegen netcongestie (link) batterijen en de besturing ervan in verschillende markten, financiering van batterijen en privénetwerk, succesvolle adviesprojecten voor gemeenten, zonne/wind-ontwikkelaars en de industrie.

We staan de komende tijd met de collega’s stil bij deze belangrijke dag.

Tot slot zijn we onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden enorm dankbaar voor het vertrouwen, de kansen en de reis die we kunnen afleggen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en weten dat we steeds relevanter zullen worden voor de energietransitie!

Check wat Emmett Green voor jou kan betekenen: Emmett Green Diensten of neem Contact met ons op.

sinds 2018 draagt Emmett Green bij aan de reductie van netcongestie

nl_NLNL
Scroll naar boven