Op bepaalde locaties kan het elektriciteitsnet van Nederland de grootschalige opwek van groene stroom niet aan. Hierdoor kunnen nieuwe zonneparken en windturbines niet terug leveren, en komt de groene stroom niet aan bij de eindgebruiker.

 

Emmett Green heeft praktijkervaring met congestie, opwek en integrale benadering. Onderstaande projecten realiseert Emmett Green momenteel met partners:

 

  • Samenvoegen van meerdere zonneparken van verschillende ontwikkelaars tot één elektriciteitssysteem. Dat systeem sluiten we aan bij TenneT. Daarmee omzeilen we congestie op het distributienet en gaan we direct met 350 MVA het transportnet op. Emmett Green organiseert ontheffing en vergunningen, regelt financiën, verzorgt engineering als een beherend vennoot in de SPV en zal straks het gesloten distributie systeem (GDS) als één smart grid exploiteren.

 

  • Uit berekeningen van Emmett Green blijkt dat opwek van groene stroom door zonneparken niet gelijktijdig plaats vindt met opwek van windenergie. Zon en wind kunnen samen gebruik maken van dezelfde aansluiting. Emmett Green brengt de AMVB cablepooling in de praktijk door met de netbeheerder MELOEA toe te passen of via infrapooling trafo’s te delen. Emmett Green verzorgt de governance en de curtailment algoritmen.

 

  • Emmett Green stelt levering van groene stroom uit met 2 mega batterijen van 1,3MVA/1,6 MWh. Uitgestelde levering geldt als een van de maatregelen waar PBL via SDE++ naar toe wil. Emmett Green maakt de business case van megabatterijen (Li-ion en LFP) werkelijkheid door de batterij, zonnepanelen en iIoT slim in te zetten en te exploiteren

 

Geïnteresseerd in wat Emmett Green voor jou project kan betekenen? Meld je project ook bij ons aan en laat je aansluiting extra renderen of zorg ervoor dat je project binnen de SDE-termijn gerealiseerd wordt. Neem contact op met Michiel Roelofs.

Emmett Green Engineering

Emmett Green Finance

 

Casus A GDS

Casus B MELOEA

Casus 1,6 MWh batterij