Vervanging di/dt beveiligingen

Overzicht

Naam: Vervanging di/dt beveiligingen 

Partners: VanGelder Rail

Klant: GVB Amsterdam

Overkoepelend thema: di/dt beveiligingen 

Wat houdt het project in?

Tijdens dit project heeft Emmett Green Engineering zich beziggehouden met het vervangen van de bestaande beveiligingen voor de metrolijn in Amsterdam door nieuwe units. Het gaat om de Oostlijn van de GVB Amsterdam. De originele beveiligingen zijn al aanwezig sinds de metro in Amsterdam is begonnen met rijden en zijn tegen het einde van hun technische levensduur. Vervanging is essentieel voor de energievoorziening van het metrosysteem omdat de hoge leeftijd van de originele beveiligingen het risico op storingen laat toenemen.

Wat is Emmett Green’s rol hierin?

De focus van Emmett Green Engineering lag op het maken van de ombouwontwerpen en de ombouwplannen. Daarnaast hebben we ons beziggehouden met het parameteren van het beveiligingsrelais, de ondersteuning van de inbedrijfstelling en het uitvoeren van de kortsluitproeven.

Hoe draagt dit bij aan de energietransitie?

Door de vervanging van de di/dt beveiligingen zorgen we ervoor dat het metrosysteem langer kan blijven rijden en dat de kans op storingen afneemt. Het draagt bij aan de betrouwbaarheid van het metrosysteem wat bijdraagt aan de duurzame transitie naar meer mobiliteit door middel van openbaar vervoer. Ook zijn veel Amsterdammers afhankelijk van het metrosysteem om door de stad te reizen. Hierdoor is het functioneel houden van het metrosysteem ook van groot belang.

Vergelijkbare projecten